Haastattelussa Nina Puotiniemi
Julkaistu: 24.03.2021 14.55

Haastattelussa Nina Puotiniemi

Mikä motivoi sinua valmentamaan ?

Lasten ja nuorten liikunta kiinnostaa ja itsekin jääkiekkoa pelanneena joukkueurheilu on lähellä sydäntä. Pelaajien liikunnallisen kehityksen seuraaminen on mielenkiintoista.

Haluan opettaa pelaajia mahdollisimman hyviksi urheilijoiksi omalla tasollaan, jolloin saa hyvät liikunnalliset edellytykset loppuelämäksi mihin tahansa liikuntaan.

Lisäksi hyvä joukkuehenki ja hauskat tapahtumat on parasta valmentamisessa. Ja tietenkin huiput pelaajat ja A-luokan toimihenkilöt. Lisäksi koen tärkeänä, että lapsella ja nuorella on hyvä olla joku harrastus ja jääkiekko on hieno laji, jossa saa olla osa joukkuetta, oppia uusia taitoja ja tuntea onnistumista tekemisistä. Pidän harjoitusten suunnittelemisesta ja ohjaamisesta. Ja siitä, että jos kaikki lopulta meneekin pieleen mikä voi, täytyy osata nopeasti korjata tilanteet.

Oma pelaajaura ja pelinumerosi?

Aloitin pelaamisen Haukiputaan Ahmoissa G-junnuista, veljeni pelasi samassa joukkueessa ja isäni valmensi meitä melkein koko Ahmat aikojen ajan. 12-vuotiaana siirryin Kärppien tyttöjen ja naiset 2 -joukkueeseen. Naisten liigaan siirryin n. 16 vuotiaana. Kävin alle 18-vuotiaden maajoukkueleirilläkin koputtelemassa ovia. Pelasin puolustajan paikkaa alusta asti ja 18-vuotiaana minut vaihdettiin hyökkääjäksi. Voitettiin Oulun Kärppien ensimmäinen naisten suomenmestaruus vuonna 2012. Mestaruusjuhlien jälkeen päätin lopettaa jääkiekon pelaamisen, kun työkuviot ja vapaa-aika alkoivat hankaloittamaan urheilijaelämää.

Pelinumeroni #12

Kuinka pitkään olet valmentanut?

Oiskohan kuudes kausi valmentajana jääkiekossa. Aloitin Kiekko-Laserissa luistelukoulusta ja ohjasin Oukan luistelukouluja, samalla kun opiskelin liikuntaneuvojaksi. Sen jälkeen valmensin harrastejoukkuetta muutaman kauden. Välissä vietin pari kautta äitiyslomaa valmentamisesta. KKP Tyttöjen valmentajana toinen kausi menossa.

Mitä harrastat?

Harrastan kuntosalia, käsitöitä, opettelen kitaran soittoa ja omien lasteni harrastuksissa meneekin loppu vapaa-aika.

Lempiruokasi?

Wingsit, Ribsit ja suomalainen peruna.

Mottosi?

Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.”

- Alfred (Batman)