Kesätyöntekijän kolumni: Reipas, huumorintajuinen ja positiivinen asenne takaavat onnistumisen
SeuraJulkaistu: 14.06.2024 12.27

Kesätyöntekijän kolumni: Reipas, huumorintajuinen ja positiivinen asenne takaavat onnistumisen

Oletko ajatellut, että haluaisit yhdistää liikunnallisen harrastuneisuutesi ja työnteon? Jos olet, niin KKP:n kesätyö on mainio valinta sinulle. KKP:n liikuntaleireillä ja joukkueiden ohjauksissa pääsee liikkumaan monipuolisesti ja kehittämään myös lajitaitoja. Leiriohjaajana pääset myös oppimaan lasten kanssa olemista ja kehittämään vuorovaikutustaitoja pientenkin lasten kanssa.

Olin itse tänä kesänä ensimmäistä kertaa elämässäni kesätöissä KKP:n liikuntaleirillä. Kun aloitin ensimmäisen työpäivän, kentällä oli heti aikuisia neuvomassa, mitä tehdä ja mistä löydän minkäkin välineen. Se auttoi alkujännityksessä paljon. Heti alussa tuntui siltä, että tästä tulee hyvä työviikko. Aluksi en meinannut edes pysyä lasten perässä, kun heillä oli niin paljon virtaa, mutta siihen onneksi tottui. Meitä oli iso ryhmä ohjaajia valvomassa ja ohjaamassa lapsia, mikä myös auttoi alkujännityksen kanssa. Yllätyin siitä, kuinka nopeasti lapset alkoivat jutella minulle heti ensimmäisen päivän aikana, vaikka he eivät tunteneet minua etukäteen. Joka päivä tutustuin lapsiin enemmän ja enemmän, ja viikon lopussa tuntui jo siltä, että olisin tuntenut heidät paljon kauemmin.

Leirin laajuus yllätti minut täysin. Ajattelin töihin tullessani, että leirillä olisi muutama eri laji, joita lasten kanssa pelattaisiin, mutta lajeja olikin paljon, mm. jalkapallo, frisbeegolf, koripallo, tossulätkä, sähly, polttopallo, pesäpallo ja vapaaehtoinen keppari. Joka päivä ohjelmassa oli myös ohjaajat vastaan lapset -peli, jossa pelattiin yhdessä yleensä jalkapalloa. Leirillä ruoka oli myös erittäin hyvää ja nesteytyksestä oli huolehdittu todella hyvin helteisinä päivinä.

Päädyin hakemaan KKP:lle kesätöihin koska tykkään itse monipuolisesti liikunnasta ja lasten kanssa touhuamisesta. Harrastan itse jääkiekkoa Oulun Kärpissä, ja olen aiemmin pelannut jääkiekkoa KKP:ssa, mikä edesauttoi päätöksentekoa hakea KKP:lle kesätöihin. Tunsin myös leirin aikuiset entuudestaan, joten tuttuun ympäristöön oli helppo mennä töihin. Jos olet samassa tilanteessa kuin minä, että harrastat tavoitteellisesti urheilua ja mietit, miten omat harjoitukset ja aikataulut saa sovitettua kesätyön kanssa, niin ei hätää! Liikuntaleiri järjestetään päiväsaikaan, ja joukkueiden ohjaaminen on sovittavissa siten, että pääset myös omiin harjoituksiin iltaisin.

Työhön tottuminen voi viedä muutaman päivän, koska se on erilaista kuin koulunkäynti, mutta lupaan, että tulet nauttimaan KKP:n kesätöistä, missä saa ulkoilla ja urheilla. Ohjaajana tulee ottaa huomioon se, että lapset ovat erilaisia. Toiset saattavat jännittää, ja toiset ovat aivan rennon oloisia. Kaikkia lapsia tulee kohdella tasavertaisesti eikä ketään saa syrjiä! Lasten kanssa päivät tuntuvat lyhyiltä, kun ohjelmaa on paljon ja lapsilla riittää virtaa.

Tämä työ sopii kaikenlaisille nuorille, jotka tykkäävät liikkua ja temmeltää lasten kanssa. Reipas, huumorintajuinen ja positiivinen asenne takaavat onnistuneen kesätyökokemuksen!

Luka Kotovaara