Seurayhteistyö tiivistyy
7.1.2019 11:51 Uutiset / Pääsivusto

Seurayhteistyö tiivistyy

Julkaisupäivämäärä: 08.01.2019
Julkaisijat: Kiekko-Laser Juniorit ry ja Kiimingin Kiekko-Pojat ry

K-Laser / KKP seurayhteistyö tiivistyy kilpakiekossa

Oulun seudulle perustetaan uusi omalla nimellä ja seuraidentiteetillä varustettu A-C2 -ikäluokkien kilpakiekkoseura, jota K-Laser ja KKP hallinnoivat. Uuteen seuraan nimetään toiminnasta vastaava valmennuspäällikkö, jonka tehtävänä on johtaa urheilutoimintaa, olla säännöllisesti mukana joukkueiden arjessa ja varmistaa joukkueiden välinen aito yhteistyö. Tulevan kauden osalta tehtävää hoitaa KKP:n valmennuspäällikkö Jari Huttu.

Seurojen johtokuntien nimeämät työryhmät selvittävät parhaillaan käytännön järjestelyitä sekä laativat uuden seuran talous- ja toimintasuunnitelmat. Samanlaisia järjestelyjä on tehty eri puolilla Suomea juniorijääkiekkoseuroissa, joissa seurojen omat pelaajamäärät eivät enää riitä laadukkaan toiminnan ylläpitämiseen.

Järjestelyllä ei tule olemaan perustamisinvestointien jälkeen lisäkustannusvaikutusta. Uuden seuran tavoitteena on aktiivinen yhteistyö alueen muiden kilpakiekkoa järjestävien tahojen kanssa ja turvata siten alueen vanhempien ikäluokkien joukkuetoiminta niin, että alueen pelaajilla on mahdollisuus kilpailla tai harrastaa jääkiekkoa mahdollisimman pitkään omassa tutussa asuinympäristössä.

Pelaajien osalta jäsenyydet/pelipassit säilyvät emoseuroissa, mutta heillä on edustusoikeus uudessa seurassa. Muista seuroista toimintaan mahdollisesti tulevat pelaajat hankkivat pelipassit emoseurojen ohjeistuksen mukaisesti. Tulevan kauden 6 joukkueen joukkuekartta on identtinen kauden 2018-2019 kanssa (B1/B2, C1/C1Akatemia ja C2/C2Akatemia).

Mikäli käynnissä olevan selvitystyön aikana ei ilmene käytännön esteitä, tarkoittaa tämä sitä, että kaudesta 2019-2020 alkaen seurojen ja joukkueiden välinen yhteistyö tiivistyy entisestään.

Sovittu yhteistyön tiivistäminen rajoittuu edelleenkin ainoastaan kilpakiekon joukkuetoimintaan. Molemmat emoseurat jatkavat itsenäisinä yhdistyksinä huolehtien omasta hallinnostaan, taloudestaan ja vastuistaan. Seurojen D1 – Kiekkokoulu –ikäisten pelaajien joukkuetoiminta säilyy pääosin muuttumattomana.

Kiekko-Laser juniorit ry ja Kiimingin Kiekko-Pojat ry ovat kesällä 2016 sopineet seurayhteistyön tiivistämisestä kilpakiekon (A-C2 –ikäiset junioripelaajat) osalta kausiksi 2016-2019. Varsinainen joukkuetoiminta on käynnistynyt kaudella 2017-2018.

Yhteistyön aikana seurojen kilpakiekkotoimintaan on pyritty rakentamaan:

• yhteinen valmennuslinjaus (joukkuekoot, harjoitusmäärät ja harjoitussisältö)

• yhteinen valmentajapolku

• yhteinen pelaajapolku

• yhteinen koulutuskalenteri

• joukkueiden yhtenäiset käytännöt arjen pyörittämiseen (talous, tiedottaminen, organisaatio)

Vaikka yhteistyön kaikkia tavoitteita ei ole vielä täydellisesti saavutettu, ovat kokemukset joukkueiden arjesta olleet pääosin positiivisia. Tämän johdosta seurojen johtokunnat ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä kilpakiekon osalta entistäkin tiiviimmin.

Kiekko-Laser juniorit ry noin 450 lisenssipelaajalla ja Kiimingin Kiekko-Pojat ry noin 520 lisenssipelaajalla ovat olleet Oulun alueen johtavia juniorijääkiekon kasvattajaseuroja jo pitkään. Yhteistyön avulla haluamme varmistaa, että myös tulevaisuudessa nuoret voivat harrastaa jääkiekkoa mahdollisimman pitkään kotona asuen.

Lisätietoja:

KKP Veli-Matti Korhonen, toiminnanjohtaja 040 700 7716 veli-matti.korhonen@kkpjuniorit.fi

KKP Jari Huttu, valmennuspäällikkö 044 087 8891 jari.huttu@kkpjuniorit.fi

K-Laser Timo Eskola, puheenjohtaja 050 432 0058 timo.eskola@gmail.com


   
Lisää uutisia
Kiimingin Kiekko-Pojat ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat