GM päävalmentajana
21.9.2018 10:24 Uutiset / C1 KKP/K-Laser Akatemia

"Silloin kun tonttia tarjotaan, on se otettava!"

Vastuuvalmentajamme, Olli Holopaisen, lähdettyä pitkäksi viikonlopuksi Maltalle hakemaan tuoreita oppeja peliin ja harjoitteluun, avautui joukkueenjohtajalle eli GM:lle sauma olla yksi jäävuoro päävalmentajana. Tässä lyhyt haastattelu heti jäävuoron jälkeen.

Toimitus: Tuomas Matila, eikös GM:n tehtävä ole ennemminkin pysyä mahdollisimman kaukana itse peleistä ja harjoittelusta – vaikka kahvion puolella.

GM: ”Kyllähän se ehdottomasti näin on, mutta silloin kun tonttia tarjotaan, on se otettava! Ei tällä kokemuksella ja koulutuksella monesti vastaavaan tilanteeseen päästä.”

Toimitus: Miten suunnittelit harjoituksen:

GM: ”Olen kerran osallistunut Lauri Marjamäen puolituntia kestäneeseen tilaisuuteen. Ainoa asia minkä muistan Laten siellä sanoneen on: Ei reenien aina tarvi olla niin monimutkaisia, pelatkaa vaikka 3 vs. 3 -peliä! Tälle Liiga-, KHL-, maajoukkueopille rakensin sitten jään.”

Toimitus: Eli pelasitte 60 minuuttia kolmella kolmea vastaan?

GM: ”No ihan oikealta apuvalmentajalta tuli pyyntö ottaa joku kierto alkuun – vaikka ”Pajuoja”. Pajuoja!? Otin jäällä joukkueen korkeaan polviasentoon eteeni ja kirjoitin fläppitaululle tuon legendaarisen jääkiekkonimen ja homma oli heti selvää kaikille! Joku kuitenkin kysyi, että kummalla haulla otetaan… Hetken mietittyäni vastasin, että molemmilla – ja läpi meni. Valmentaminen on kyllä helppoa hommaa. Tosin en vieläkään tajua miten tuo "Pajuoja" menee...”

Toimitus: Loppuaika sitten peliä vai pelailua? Menikö ihan höntsäilyksi?

GM: ”Pelattiin lyhyitä kolmesta poikki -pelejä ja pelin päätyttyä oli hävinneelle aina pikku rangaistus. Taklaustunnelin muistin jo edellisiltä kausilta. Pelin voittanut joukkue menee jonoon parin metrin välein laidan viereen. Hävinnyt joukkue sitten yrittää päästä pelaajien ja laidan välistä läpi toisten taklatessa minkä kerkiää, hauskaa hommaa. Sitten oli luistelua kentän ympäri ja muuta perinteistä. Viimeisen pelin panoksena oli se, että hävinneet riisui kopissa voittaneiden luistimet. Eli kovat oli panokset, eikä kukaan halunnut hävitä!”

Toimitus: Kuulostaa hyvältä. Uskotko harjoituksen näkyvän tulevissa peleissä?

GM: ”Jos seuraavat pelit menee tosi hyvin, otan täyden kunnian. Nythän meillä on vapaa viikonloppu ja sovittiin pelaajien kanssa jokaisen nauttivan ainakin yhden pitsan/burgerin. 29.9. on sitten Linnanmaalla vastassa aina kova RoKi, joten asennetta ja energiaa tarvitaan!”

Toimitus: Kiitos. Tsemppiä peliin ja pitkään talveen!


   
Lisää uutisia
Kiimingin Kiekko-Pojat ry
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat