Yhteistyösopimus
Julkaistu: 28.11.2016 00.00

Yhteistyösopimus

K-Laser / KKP seurayhteistyö A – C2 -joukkueille

Kiekko-Laser juniorit ry ja Kiimingin Kiekko-Pojat ry ovat sopineet seurayhteistyön tiivistämisestä A-C2 –ikäisten junioripelaajien osalta kausiksi 2016-2019. Syksyn 2016 aikana seurojen nimeämät työryhmät selvittävät yhteistyön käytännön järjestelyitä ja laativat yhteisjoukkueiden toimintasuunnitelmat. Varsinainen joukkuetoiminta käynnistyy kaudella 2017-2018.

Yhteistyön ansiosta seurojen A–C2 –ikäisille pelaajille muodostuu:

  • yhteinen valmennuslinjaus
    (joukkuekoot, harjoitusmäärät ja harjoitussisältö)
  • yhteinen valmentajapolku
  • yhteinen pelaajapolku
  • yhteinen koulutuskalenteri
  • joukkueiden yhtenäiset käytännöt arjen pyörittämiseen

(talous, tiedottaminen, joukkueen organisaatio)

Sovittu yhteistyö rajoittuu joukkuetoimintaan. Molemmat seurat jatkavat itsenäisinä yhdistyksinä huolehtien omasta hallinnostaan, taloudestaan ja vastuistaan. Seurojen D1 – Kiekkokoulu –ikäisten pelaajien joukkuetoiminta säilyy pääosin muuttumattomana. Viimeistään D-ikäluokan pelaajille on kuitenkin tarkoitus järjestää yhteisiä joukkuetapahtumia.

Jääkiekkoliiton Pohjoisen alueella on erittäin paljon innokkaita ja tavoitteellisia A-C2 -ikäluokan lajiharrastajia, mutta valitettavan vähän heille sopivan tasoisia joukkueita. Yhteistyöhön ryhtyneiden seurojen mielestä nykymallilla ikäluokat tiivistyvät tarpeettoman aikaisin (jopa D/E-junioreissa) yhteen alueelliseen kärkijoukkueeseen, mikä heikentää muiden saman ikäluokan joukkueiden toimintaedellytyksiä. Seurauksena on ollut negatiivinen kierre, jossa harrastajien ”drop out” –ilmiö ja lahjakkaiden pelaajien muuttaminen muille paikkakunnille pelipaikan perässä johtaa lopulta koko ikäluokkajoukkueen toiminnan päättymiseen. Yhteistyön tavoitteena on turvata seurojen vanhempien ikäluokkien joukkuetoiminta niin, että seurojen pelaajilla on mahdollisuus kilpailla tai harrastaa jääkiekkoa mahdollisimman pitkään omassa tutussa seuraympäristössä.

Kiekko-Laser juniorit ry noin 400 juniorilisenssipelaajalla ja noin 900 jäsenellä sekä Kiimingin Kiekko-Pojat ry noin 400 juniorilisenssipelaajalla ja noin 800 jäsenellä ovat olleet Oulun alueen johtavia juniorijääkiekon kasvattajaseuroja jo pitkään. Yhteistyön avulla tulemme olemaan sitä myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

KKP Veli-Matti Korhonen, puheenjohtaja 040 700 7716 veli-matti.korhonen@kkpjuniorit.fi

KKP Jari Huttu, valmennuspäällikkö 044 087 8891 jari.huttu@kkpjuniorit.fi

K-Laser Timo Eskola, puheenjohtaja 050 432 0058 timo.eskola@gmail.com

K-Laser Antti Alamikkelä, valmennuspäällikkö 040 555 8260 antti.alamikkela@gmail.com

Seuran uusimmat