K-laser/KKP C2 turnausmatkalla Ruotsissa
Julkaistu: 06.01.2018 00.00

Perjantai 5.1.2018 alkoi Oulussa lumisateisena ja jobin posti kulki sen verran, että kaksi pelaajamme ilmoittivat olevansa sairaana, eivätkä päässeet odotetulle reissulle mukaan. Joukkueen muutaman pojan jo ollessa rippikoululeireillä, hieman vajaalukuinen joukkue lähti matkustamaan Matka-Maken kuljettamana kohti Ruotsia ja Bodenia.

Perille päästyämme huomattiin, että Oulussahan on kohtuullisen vähänlaisesti lunta verrattuna Ruotsin sisämaan lumitilanteeseen

Ensimmäinen turnauspeli oli heti yllättävänkin kovaa Björklöveniä vastaan. Muutamat ensimmäisen vaihdot joukkue tuntui olevan vielä kohtuullisen pihalla käynnissä olevassa ottelussa. Piakkoin peli alkoi kuitenkin jo näyttää jääkiekko-ottelulta ja nopeatempoisessa pelissä alettiin pysymään mukanakin. Ensimmäisen erän kolme maalia ja kaksi päästettyä antoi jo hieman lupausta voiton mahdollisuudestakin. Kolmannessa erässä kaveri kavensi tilanteeksi 3-3 ja peli oli jälleen auki molemmille. Kun peliä oli jäljellä 2min 45s, joukkue kiri 4-3 johtoon. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan Björklöven nakutteli pelin vielä tasan 4-4, 52 sekuntia ennen päätössummeria. Pisteet siis jakoon ensimmäisestä pelistä.

Päivän toinen peli Piteå Hockeytä vastaan tuntui alusta asti olevan hieman tiukemmin joukkueemme hallussa. Muutamia vastustajan pyörityksiä lukuunottamatta tämä peli voitettiin ”Suomi-Ruotsi”-tyyliin 6-1.

Viimeiseen peliin valmistautuminen alkoi olla jo reilu 12h valvoneelle ja kaksi peliä pelanneelle joukkueelle kohtuullisen raskasta. Klo 20 paikallista aikaa alkanut peli alkoi kuitenkin joukkueemme osalta kohtuullisen reippaasti ja ensimmäisen erän jälkeen tulos olikin oikein mukavasti 2-5 meille. Toisen erän aikana pelaajien väsymys alkoi näkymään pieninä ja hieman suurempinakin virheinä. Osa joukkueesta tosin jaksoi suorittaa pelaamista oikein mallikkaalla tasolla ja liikettä löytyi vielä sen verran, että vaikkakin Brooklyn tigers ajoi takaa niin muutama maalikin saatiin. Kun toista erää oli jäljellä puolitoista minuuttia, vastustaja oli enää maalin päässä. 5-6 tilanteessa Tiikerit ottivat maalivahdin pois ja tyhjään maaliin viimeisteltiin voitto-osuma 5-7.

Pelin jälkeen, joukkue pakkasi tavarat ja lähti Boden hockeyn järjestämään kasarmimajoitukseen. Kyseisessä kuvassa harjoitellaan lepo-asentoa ennen pakollista paloturvallisuuskoulutusta klo 22:15 paikallista aikaa. Paljon ehtii yhteen päivään.

Alkusarjan pelit jatkuvat vielä huomenna kahden ottelun verran ja vastaan luistelee järjestävä taho Boden hockey päivällä ja Team Lappland illansuussa. Sunnuntaina on sitten luvassa mahdolliset semifinaalit ja sijoituspeli