Mika Koivisto - KKP:n kasvatin ensimmäinen liigakesä
Julkaistu: 21.06.2015 00.00

Mika Koivisto - KKP:n kasvatin ensimmäinen liigakesä

  • PELIPAIKKA: Laitahyökkäjä
  • KÄTISYYS: Vasen
  • SYNTYNYT: 5.6.1992 Kiiminki
  • PITUUS: 180 cm
  • PAINO: 74 kg

 

Mika on KKP:n kasvatti, syntyjään Kiimingin kylältä. Ura on edennyt KKP:n ja Kärppien junioreiden kautta Mestikseen, ja nyt Mika valmistautuu ensimmäiseen kauteen liigassa. Joukkue on myös uusi tulokas liigaan, Kouvolan KooKoo. 

 

Mitkä fiilikset kesäloman alkaessa?

Hyvät fiilikset, kova neljän viikon rypistys takana joukkueen kanssa ja nyt kuuden ja puolen viikon omatoimijakso aluillaan. Ei siis pelkää lomaa tiedossa.

 

Mikä on omatoimijakson sisältö?

Kovaa treeniähän se on tiedossa, minulla on painopiste voimaharjoittelussa. Kullekin pelaajalle on tehty yksilölliset ohjelmat, nuoremmille kavereille hieman tiukemmat, kun taas kokeneemmat pelaajat voivat myös pelaila golffia.

 

Miten jatkuu joukkueen kanssa?

Tosiaan omatoimijakson jälkeen joukkueen pariin ja heti on eka viikon lopussa ensimmäinen harjoituspeli SaiPaa vastaan Imatralla. Ei keritä montaa kertaa jäällä olemaan ennen sitä. Harkkapelejä rapiat kuukausi. Kovaa treeniäkin siinä on varmasti. Tavoite on, että sarjan alkaessa pelaajat on kunnossa pelaamaan.

 

Millaiset odotukset/tunnelmat ensimmäisen liigakauden kynnyksellä?

Yksi tavoite on saavutettu liigasopimuksen myötä, nyt vasta alkaa työ. Lähden rakentamaan uraa siinä sarjassa ja vakiinnuttamaan paikkaa liigassa ensin, sitten miettimään pitemmälle tulevaisuuteen. Moni pelaaja haluaa vakiinnuttaa paikkansa liigassa, mutta moni myös on pullahtanut ulos. Paikan vakiinnuttaminen vaatii kovaa työtä, mutta aion onnistua siinä.

 

Miten valmistaudut pellin ja harjoituksiin?

Ennen treenijäitä käyn läpi tulevan treenin, jotta ois hereillä ja saisi vedettyä treenin täysillä läpi, vaikka aika rutiiniahan se on. Peleihin on omat rutiinit, lounaat ja päikkärit tiettyyn aikaan ja on omat liikkeet millä hakee lämmön. Peliin valmistautuminen on enemmän henkistä, se on tärkeintä olla hereillä pelin alkaessa. Oma soittolista on tehty, ja se koostuu pohjoisen rockista, Sentencedistä.

 

Tärkeimmät varusteet pelireissulla, ei lasketa pelivarusteita?

Puhelin, koska siinä on Spotify, kuulokkeet ja joku hyvä kirja, lähinnä elämäkertoja tulee luettua. Kahvia vielä siihen viereen. Viimeisimpänä Andre Agassin elämäkerta on tullut luettua. Kouvolassa reissut on kyllä lyhyitä, kun vertaa pohjoisen aikoihin, silloin vielä telkkari olisi ollut tarpeen.

 

Mitä muistoja KKP-ajoilta?

Tosi hyviä muistoja, 92-ikäluokan yhteisö/vanhemmat/valmentajat hienoa porukkaa. Tulee kyllä mieleen hienoja muistoja. Vieläkin sydänystäviä siitä sakista. Jäälin jättiläiset -niminen salibandyjoukkue, joka pelaa 4-divaria, on KKP 92-ikäluokkaan perustuva joukkue. Hallile tulo myös on sykähdyttävä, miltei saa tipan silmään aina.

 

Millaisena näet mahdollisuuden nousta KKP:sta liigaan?

Kyllä mä nään hyvänä. Täällä on seura, jossa saa paljon vastuuta ja laadukasta ohjausta hyvillä treenimäärillä. Ainakin itse koen saaneeni avaimet uralle täältä.

 

Vinkkisi KKP-junnuille?

Perinteisesti harjoitella paljon, nauttia lajista, ennenkaikkea nauttikaa monesta eri lajista. Homma ei saa jäädä pelkästään hallille vaan vapaa-ajan liikkuminen ja pihapelit ja muut on ehdottoman tärkeitä. Nauttikaa liikkumisesta! Kaikista ei tule pelaajana ammattilaisia, mutta harrastaminen voi kuitenkin antaa ammatin lajin parissa, kuten veljeni Teemu, joka työskentelee oppisopimuksella KKP:ssa.

 

Loppuun terveisesi?

Terveiset 92-ikäluokalle ja kaikille, jotka olivat silloin mukana toiminnassa. Ja muillekin, että muistakaa tulla Ouluun kattomaan peliä 10.10.2015!

 

Seuran uusimmat